NavMenu

Goražde prvi put dobija prostorni plan

Izvor: eKapija Petak, 20.07.2018. 11:35
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: mighty chiwawa/shutterstock.com)Ilustracija
Goražde će prvi put u svojoj istoriji dobiti prostorni plan grada. Gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović i predstavnik Instituta za građevinarstvo IG iz Banjaluke potpisali su četvrtak, 19. jula, Ugovor o pružanju usluga izrade Prostornog plana Grada Goražda 2018– 2037. godinu.

Ukupna vrijednost projekta je 33.696 KM, za koji je sredstva obezbijedio Grad Goražde. Institut za građevinarstvo IG se obavezao da će u garantnom periodu od 12 mjeseci da izradi Prostorni plan Grada Goražda, saopšteno je na gradskom sajtu.

- Ovo mi je jedan od najdražih ugovora koje potpisujem u svojoj karijeri iz razloga što će po prvi put Grad Goražde u svojoj historiji postojanja dobiti Prostorni plan. Do sada, kao što se zna, imali smo regulacione planove, međutim, sa ovim Prostornim planom biće obuhvaćena kompletna teritorija našeg grada i želim da i građani doprinesu njegovoj izradi putem javnih rasprava koje će biti održane. Želimo da za ovaj period 2018– 2037. Goražde izgleda urbaniji i da bude jedan od najuređenijih gradova u BiH - istakao je Ramović prilikom potpisivanja ugovora.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.