Izvor: Indikator | Petak, 20.07.2018.| 08:46
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Otvoren stečaj u sarajevskom preduzeću Brajlović

(Foto: brajlovic.ba)
Općinski sud u Sarajevu otvorio je 26. juna stečajni postupak u preduzeću Brajlović iz Sarajeva. Za stečajnog upravnika imenovan je Abid Šarić iz Hadžića.

Ročište za ispitivanje prijava potraživanja zakazano je za 8. oktobar 2018. godine. Istog dana, nakon ispitnog ročišta, održat će se Skupština povjerilaca, na kojoj će se, nakon izvještaja stečajnog upravnika, odlučiti o daljem toku stečajnog postupka.

Otvaranju stečajnog postupka prethodio je prethodni postupak za utvrđivanje postojanje uslova za otvaranje stečajnog postupka, koji je pokrenut početkom aprila. Privremeni stečajni upravnik Abid Šarić utvrdio je da postoje uslovi za otvaranje stečaja.

Firma Brajlović je osnovana 1987. godine u Sarajevu, kao privatno preduzeće u vlasništvu Hamida Brajlovića. Do 1992. firma je posjedovala lanac prodavnica svježeg mesa i mesnih proizvoda u Sarajevu.

U decembru 1999. počinje da radi mesna industrija Brajlović opremljena prema standardima i zahtijevima EU. U objektu je omogućena dnevna proizvodnja do 10 tona mesnih proizvoda na bazi goveđeg/junećeg mesa i mesa peradi.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.