NavMenu

Blok 7 TE Tuzla u pogonu 2023. godine?

Izvor: eKapija Utorak, 17.07.2018. 15:46
Komentari
Podeli
(Foto: Petr Louzensky/shutterstock.com)
Prema planiranoj dinamici, Blok 7 Termoelektrane Tuzla bi u pogonu trebao biti u toku 2023. godine. Rok za izgradnju je 56 mjeseci, a probni rad trajaće 6 mjeseci, saopšteno je u ponedjeljak (16. jula 2018. godine) tokom posjete ambasadorke SAD Morin Kormak Termoelektrani Tuzla.

U prisustvu Bajazita Jašarevića, generalnog direktora Elektroprivrede BiH i Izeta Džananovića direktora TE Tuzla, Kormak je posjetila lokaciju budućeg Bloka 7, zamjenskog za blokove 1,2,3 i 4, koji će se graditi kao blok za proizvodnju električne i toplinske energije (kogeneracijski blok) visoke efikasnosti, uz primjenu savremenih tehnologija za ograničenje uticaja na okolinu.


Izgradnjom Bloka 7 TE Tuzla, čija je planirana godišnja proizvodnja 2.739,81 GWh električne i 390,9 GWh toplotne energije, obezbijediće se dugoročno snabdijevanje toplotnom energijom gradova Tuzla i Lukavac, te perspektivno Živinica i drugih, saopšteno je iz Elektroprivrede BiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.