Izvor: Indikator | Utorak, 17.07.2018.| 08:27
Izdvojite članak Odštampajte vijest

ZTC Banja Vrućica otvorio etno selo Usora, posao za 15 radnika

U Milan Polju kod Teslića otvoreno je etno selo Usora. Ovom investicijom, Zdravstveno-turistički centar Banja Vrućica proširio je usluge, i omogućio posao za 15 radnika.

Gostima u etno selu Usora na raspolaganju su smještajni kapaciteti, restoran sa tradicionalnim jelima i dva otvorena bazena.

- Namjera je da iskoristimo naše ljudske i materijalne resurse i znanje kako bismo podigli nivo usluge etno sela i privukli goste koji odsjedaju u četiri hotela da dolaze na izlete - istakao je Aleksandar Radošević, generalni direktor ZTC Banja Vrućica kod Teslića, prenosi Indikator pozivajući se na RTRS.

Otvaranjem etno sela omogućen je posao za 15 novih radnika.

- Banja je jedan od uzornih poslodavaca, redovno izmiruje obaveze prema radnicima, na vrijeme isplaćuje sva davanja koja ima - rekao je Goran Savanović, predsjednik Sindikata trgovine, turizma i ugostiteljstva Srpske.

Radošević je istakao da im je namjera da uposle i lokalno stanovništvo što više mogu u smislu otkupa poljoprivrednih proizvoda.

Ovo etno selo upotpuniće turističku ponudu ne samo Teslića već i Srpske, rekao je Predrag Gluhaković, ministar trovine i turizma Srpske.

U etno eko prostorima je, kaže, budućnost, i potrebno je raditi na njihovoj promociji.

- Mi ćemo uraditi sve što je do nas, radimo jednu monografiju svih etno eko prostora Srpske, u koju ćemo uključiti i ovoj prostor. Svi treba da se uključe kako bi se ovo etno selo što bolje promovisalo, jer ovo nije samo za lokalnu, već za širu upotrebu - rekao je Gluhaković.

Sadržaj u etno selu će se upotpuniti avanturističkim, lovnim i ribolovnim turizmom.

Etno selo Usora smješteno je uz rijeku Veliku Usoru, pored regionalnog puta Tedin Han-Teslić-Bistričak, 18 kilometara od Banje Vrućice. Prostire se na 3.600 m2.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.