Izvor: Klix | Subota, 14.07.2018.| 20:44
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Završena prva stambena zgrada u kompleksu Beograd na vodi

Prva stambena zgrada u kompleksu "Beograd na vodi" u subotu (14. jula 2018. godine) je svečano otvorena, nakon čega slijedi useljavanje prvih stanara.

Vrpcu su, u prisustvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, presjekli premijer Ana Brnabić, ministar finansija Siniša Mali, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, predsjednik kompanije Eagle Hills Muhamed Alabar, direktor kompanije Beograd na vodi Nikola Nedeljković.

Vučić, Brnabić, Mali i Radojičić su sa Alabarom obišli jedan od stanova u novoj zgradi, prenose beogradski mediji.

Izgradnjom zgrade BV Rezidence završena je prva faza projekta. Zgrada ima 20 spratova i 296 stanova, koji su po strukturi od dvosobnih do petosobnih.

U zgradi se, od pratećih sadržaja, nalaze bazen za djecu i odrasle, teretana sa najsavremenijom opremom, igraonica za djecu, recepcija.

Tu su i dva podijuma za stanare - na drugom i četvrtom nivou, sa zelenim površinama i dječijim igralištem, kao i podzemna garaža, lokali, kafići i restorani u prizemlju.

Projekat Beograd na vodi realizuje se na ukupno milion kvadrata, sa 6.000 stanova u kojima će živjeti 14.000 ljudi, dok će 12.000 ljudi raditi u tom dijelu grada.

U septembru 2015. godine, tadašnji premijer Srbije Aleksandar Vučić i predstavnik Eagle Hills-a Muhamed Alabar postavili su kamen temeljac za dvije stambene kule, čime je zvanično počela izgradnja Beograda na vodi, vrijednog 3,5 mlrd EUR.

Na izvođenju radova su angažovane kompanije iz Srbije.

U okviru projekta, gradi se i BV Galerija, najveći tržni centar u regionu na 300.000 kvadrata, a planirani završetak radova je 2020. godine.

Takođe, u izgradnji su i stambene zgrade BV vista i BV park view, a završeno je postavljanje šipova za Kulu Beograd, najvišu zgradu u regionu.

Infrastruktura se radi paralelno sa zgradama, pa se zajedno sa prvom zgradom otvara i prva ulica u okviru projekta. Završen je i prvi dio budućeg bulevara.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.