NavMenu

Nova opcija protiv lažnih vijesti na WhatsApp-u

Izvor: B92 Nedjelja, 15.07.2018. 09:18
Komentari
Podeli
(Foto: Alejandro Ruhl/shutterstock.com)
WhatsApp je u borbi protiv lažnih informacija dodao funkciju zahvaljujući kojoj možete da vidite da li je neko autor poruke ili ju je samo proslijedio.

Lažne vijesti i dezinformacije na WhatsAppu toliko su uzele maha da su lažne optužbe o trgovini djecom i organima dovele do nasilja u kojem je ubijeno 12 ljudi, piše 24sata.hr.

U Facebooku su reagovali tako što su u ključnim dnevnim listovima objavili oglase kojima pokušavaju da edukuju korisnike ove aplikacije, koja je u njihovom vlasništvu.

Na samom WhatsApp-u uvedena je nova opcija. Od sada će aplikacija imati malu oznaku iznad poruka koje su proslijedili korisnicima.

Nova oznaka koja pokazuje da ste poslali poruku olakšaće praćenje razgovora u grupama i među korisnicima i daće vam do znanja da li je vaš prijatelj autor teksta ili neko drugi. Iz WhatsApp-a podsjećaju korisnike i da razmisle prije nego pošalju neku poruku.

Ipak, kako su sve poruke zaštićene enkripcijom, WhatsApp ne može da se bori protiv lažnih vijesti kao Facebook, koji skenira i pregleda sve javne objave u potrazi za sumnjivim sadržajem.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.