NavMenu

SEETEST 27. i 28. septembra u Beogradu - Stručnjaci iz oblasti testiranja softvera po prvi put u Srbiji

Izvor: eKapija Petak, 13.07.2018. 11:09
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)Ilustracija
Sedma po redu SEETEST konferencija, poslije Bukurešta i Sofije ove godine prvi put stavlja Srbiju na mapu zemalja gdje se posvećuje pažnja kontroli kvaliteta softvera. Konferencija će se održati 27. i 28. septembar 2018. godine u hotelu Crowne Plaza Beograd.

Kako su saopštili organizatori, IT profesionalce iz regiona očekuje 29 predavača iz više od 20 zemalja, ali i radionice iz oblasti istraživanja i prakse u vezi sa testiranjem i kvalitetom softvera.

Prema podacima ISTQB (International Software Testing Qualification Board) u svijetu trenutno postoji više od 535.000 sertifikovanih testera u 150 zemalja koji osim Srbije posjeduju standardizovane kvalifikacije i akreditacije za ovu oblast. Više od 10.000 profesionalaca svakodnevno radi na testiranju sistemskih i aplikativnih softvera samo u ovom dijelu Evrope. Tržište testiranja softvera bilježi stalni rast, u toku prošle godine povećan je za 14% a trenutno vrijedi više od 30 mlrd USD.

Ova međunarodna konferencija ugostiće priznate predavače, ali će predstaviti i teme drugih autora čiji radovi su odabrani od strane programskog komiteta. Poput prethodnih godina, očekuje se više od 300 posjetilaca iz regiona.


Program obuhvata vruće testerske teme poput Basics of AI and AI, Basic Practical Principles of Load and Performance, Typical Challenges when scaling Agile, Test Automation, Security Testing, Mobile Testing i Cloud Testing.

Učesnici konferencije će imati prilike da slušaju predavače iz USA, Velike Britanije, Irske, Belgije, Danske, Izraela, Njemačke, Indije, Srbije, Rusije, a među njima i imena koja mnogo znače u testerskom svijetu poput Erika van Venendala autora mnogobrojnih knjiga i dobitnika više nagrada, Pola Džerara specijaliste za provjeru kvaliteta testiranja softvera, Mete Brun Pedersena, zatim Olivera Denoa, Vipul Kočera i Jarona Cuberija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.