Izvor: seebiz.eu | Petak, 13.07.2018.| 08:37
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Maserati najavljuje nove modele električnih automobila

Ilustracija (Foto: Nataliya Hora/shutterstock.com)
Tim Kuniskis, šef marki Alfa Romeo i Maserati, dijelova korporacije Fiat-Chrysler, dao je intervju za američki NBC News u kojem je, među ostalim, govorio o njihovim planovima za elektrifikaciju asortimana.

Prema Kuniskisu, sve će uskoro biti elektrificirano kada je riječ o automobilima, pa će i njegova kompanija uskoro na tržište izaći s većim brojem potpuno električnih vozila.

Sasvim je jasno, gledajući njihovu ponudu i planove, da će Alfa Romeo i Maserati predstavljati direktnu konkurenciju Tesli. U Tesli su takođe počeli prvo proizvoditi automobile više klase (Modeli S i X) i u manjim serijama, da bi skupili novac za proizvodnju vozila nešto niže klase i u većim serijama (Model 3).

Isto tako italijanske kompanije će u sastavu Fiat-Chryslera krenuti elektrifikovati svoj vrh ponude. U vozilima najviše klase električni motori će davati veće brzine i bolje performanse, uz zadržavanje drugih luksuznih karakteristika po kojima su ove marke prepoznatljive.

Idealna kombinacija za električna vozila, smatraju, u ovom trenutku je kada su ona "zelena", čuvaju okoliš, a istovremeno kupcima nude vrhunske performanse i vožnju bržu od one u automobilima s klasičnim motorima na fosilna goriva. Kao takva, privlačna su kupcima dubljeg džepa, pa će prvenstveno Maserati u tom segmentu tražiti svoju priliku.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.