NavMenu

Zdravko Krsmanović: Ponuda za Maglić za mjesec dana

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 12.02.2009. 09:17
Komentari
Podeli

Opština Foča formirala je Radnu grupu za izradu tehno-ekonomskog elaborata za kupovinu i pokretanje proizvodnje u Drvnoprerađivačkom kombinatu "Maglić", u kojem je pokrenut stečajni postupak, za koji su opštinari ranije izrazili interes.

"U roku od 30 dana biće završen tehno-ekonomski elaborat i stečajnom upravniku upućena samoinicijativna ponuda o kupovini `Maglića`", izjavio je Zdravko Krsmanović, načelnik opštine Foča.

Krsmanović je 11.02.2009. godine o namjerama opštine za preuzimanje posrnulog "Maglića" upoznao pomoćnika ministra industrije, energetike i rudarstva RS Radu Rodića, stečajnog upravnika preduzeća Radomira Jokića i direktora Poslovnice "Šuma RS" u Foči Spomenka Stojanovića. Fočanski načelnik je kazao da opština želi da kupi kompletnu imovinu "Maglića" i da njegov brodski basen pretvori u industrijsku zonu.

"Opština Foča je na ovaj način javno iskazala svoju zvaničnu ponudu i zainteresovanost za stavljanje u funkciju industrijske zone, u kojoj bi se moglo zaposliti i do 300 radnika", rekao je Krsmanović.

Stečajni upravnik Radomir Jokić nije želio unaprijed da govori o mogućem ishodu inicijative opštine Foča.

"Kada dobijemo tu ponudu, onda ćemo moći da ponudimo konkretna rješenja. Sve ostalo bi bilo spekulacija", kazao je Jokić.

Pomoćnik resornog ministra Rodić kaže da ideja opštine Foča o kupovini "Maglića" zaslužuje pažnju i podršku.

"Znamo da je dosadašnji period sprovođenja stečaja bio neuspješan. Nadamo se da ćemo iz ove pozicije koja dugo traje izaći na pravi put i obradovati stanovništvo Foče i ove regije", zaključio je Rodić.

Stečajni postupak u najvećem fočanskom prijeratnom kolektivu traje skoro četiri godine, a njime je rukovodilo nekoliko stečajnih upravnika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.