NavMenu

Banjaluka na jesen dobija dva nova vrtića

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 12.07.2018. 08:54
Komentari
Podeli
(Foto: Oksana Kuzmina/shutterstock.com)
Dva nova vrtića u Banjaluci, u naseljima Obilićevo i Rosulje, na jesen će otvoriti vrata za prijem mališana, u okviru planova za proširenje vrtićkih kapaciteta i povećanje dostupnosti predškolskog obrazovanja za što veći broj najmlađih.

Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove, rekao je da su građevinski radovi u novim vrtićima u Ulici Marka Kraljevića u Obilićevu i Kralja Petra II u Rosuljama završeni i da u narednim danima počinje unutrašnje opremanje budućih predškolskih ustanova.

Bilčar je naglasio da se se radi o nekadašnjim poslovnim prostorima u vlasništvu grada koji su prenamjenjeni za potrebe smještaja najmlađih.

Vrtić u Rosuljama renoviran je zahvaljujući donaciji Udruženja osiguravajućih kuća RS od 70.000 KM, dok je za prenemjenu nekadašnjeg dragstora u Obilićevu grad izdvojio više od 144.000 KM.

- Očekujemo da će i unutrašnje opremanje, koji se takođe finansira iz gradskog budžeta, biti završeno za mjesec dana, tako da bi oba vrtića već na jesen trebala biti spremna za prijem djece - rekao je Bilčar.

Jelena Kurtinović, direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, kazala je da će tim projektom biti obezbjeđen smještaj za oko 75 mališana.


Dodala je da bi, osim ova dva vrtića, ove godine trebalo početi proširenje vrtića Bubamara u Obilićevu i biti otvoreno novo zabavište na Starčevici u Ulici I Krajiške brigade.

- Gradska administracija, shodno budžetskim mogućnostima, aktivno i konkretno radi na rješavanju višedecijnskog problema sa dugim listama čekanja s ciljem da se djeci na području cijelog grada omogući adekvatno predškolsko obrazovanje - kazala je ona.

Dodala je da će u novom vrtiću u Rosuljama biti omogućen smještaj za jednu grupu od 25 mališana, a u Obilićevu za dvije grupe od 48 mališana.

U Centru su podsjetili da će od 1. do 15. avgusta biti otvoren javni konkurs za prijem djece u vrtiće.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.