NavMenu

RS dodjeljuje koncesije za gradnju tri male hidroelektrane - Ukupna vrijednost investicija oko 13,4 mil KM

Izvor: Indikator Srijeda, 11.07.2018. 08:51
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: urbazon/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva RS objavilo je dva javna poziva u kojima traži investitore za izgradnju tri male hidroelektrane ukupne procijenjene investicione vrijednosti od oko 13,4 mil KM.

U prvom pozivu dodjeljuje se koncesija za izgradnju i korišćenje dvije male hidroelektrane na slivu rijeke Bjelave na području opštine Foča ukupne procijenjene instalisane snage 2,523 MW i procijenjene godišnje proizvodnje 10,19 GWh.

Procijenjena vrijednost investicije u MHE Mala Bjelava i MHE Bjelava iznosi oko 8,6 mil KM.

Ove hidroelektrane gradiće se kao derivaciono protočna postrojenja, koja će koristiti vodotok rijeke Male Bjelave do mjesta ukrštanja sa cjevovodom gradskog vodovoda.


U drugom pozivu predmet koncesije je izgradnja i korišćenje male hidroelektrane Hotovlje na Vrhovinskoj rijeci u opštini Kalinovik, procijenjene instalisane snage 4,68 MW i godišnje proizvodnje 14 GWh. Procijenjena vrijednost investicije iznosi 4,8 mil KM.

I ova hidroelektrana je derivaciono protočna.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

31.05.2023.  |  Agro, Finansije

BIMAL Grupa potpuno preuzela fabriku jestivog ulja BIMAL Sunce iz Sombora

BIMAL Grupa uspješno je završila postupak potpunog preuzimanja somborske fabrike za proizvodnju jestivog ulja BIMAL Sunce, i na taj način postala jedini vlasnik kompanije, saopšteno je iz BIMAL Grupe. BIMAL Grupa je 2019. godine kao većinski vlasnik stekla neposrednu pojedinačnu kontrolu nad somborskom fabrikom ulja Sunce, da bi 25. maja 2023. stekla 100% vlasništvo, kupovinom ostatka udela od manjinskog suvlasnika. Potpuno preuzimanje

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.