Izvor: eKapija | Srijeda, 11.07.2018.| 15:52

Kompanija Henkel Adhezivi BH planira širenje poslovanja i zapošljavanje dodatnog kadra

Kompanija Henkel Adhezivi BH u Bileći planira širenje aktivnosti i novo zapošljavanje, kazali su Savo Rikalo, direktor firme i Mirko Džunić, dosadašnji direktor čiji je mandat istekao, na sastanku sa predstavnicima Agencije za unapređenje stranih investicija (FIPA) BiH koji su posjetili fabriku u okviru prorgrama postinvesticione podrške.

Kako je saopšteno iz agencije FIPA, fabrika Henkel Adhezivi BH otvorena je u Bileći 2015. godine na 6.000 m2. Mjesto je odabrano, između ostalog, i zbog neposredne blizine sirovine za proizvodnju praškastih ljepila koje ova firma proizvodi.

Henkel Adhezivi BH svoje cementne proizvode za ljepljenje pločica i toplinsku izolaciju objekata isporučuje kako domaćem tako i susjednim tržištima, kao što su Hrvatska, Crna Gora i Albanija.

- Fabrika trenutno zapošljava 25 radnika, a u planu je novo zapošljavanje uz širenje poslovnih aktivnosti - navodi se u saopštenju.

Na sastanku se razgovaralo o poslovnom okruženju i trenutnim uvjetima poslovanja u građevinskom sektoru, uključujući buduće planove.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.