NavMenu

Velika Britanija donira 10 miliona funti zemljama Zapadnog Balkana - Novac za unapređenje digitalnih vještina i zapošljavanje mladih

Izvor: N1 Ponedjeljak, 09.07.2018. 15:45
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Tyler Olson/shutterstock.com)Ilustracija
Velika Britanija će donirati 10 miliona funti za unapređenje digitalnih vještina i poboljšanje uslova za zapošljavanje mladih na Zapadnom Balkanu, stoji na zvaničnoj stranici Vlade Velike Britanije.

Finansiranje će se vršiti kroz Britansko vijeće koje će pružiti obuku za djecu u više od 4.500 škola, kako bi se poboljšala "digitalna pismenost i temeljne vještine širom regije".

- Projekat će trajati tri godine i vršiće se u svim zemljama Zapadnog Balkana - Albaniji, BiH, Kosovu, Makedoniji, Crnoj Gori i Srbiji. Omogućavanjem pristupa digitalnom obrazovanju, ovo će finansiranje pomoći u poticanju novih generacija inovatora i poduzetnika, kako na Zapadnom Balkanu tako i u Ujedinjenom Kraljevstvu - stoji, između ostalog, na stranici britanske vlade.


Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije će takođe donirati milion funti kako bi pomogli regiji u "suočavanju s teškim naslijeđenim problemima iz prošlosti, što uključuje pronalaženje i identificiranju 12.000 žrtava, za kojima se traga nakon sukoba '90. godina".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.