NavMenu

Prodaja akcija u Boski, Vitaminki i zvorničkom Metalnom zakazana za 16.jul

Izvor: Glas Srpske Nedjelja, 08.07.2018. 20:50
Komentari
Podeli
(Foto: Tony Stock/shutterstock.com)
Investiciono-razvojna banka RS, Društvo za upravljanje Penzijskim rezervnim fondom i Društvo za upravljanje investicionim fondovima Management Solutions ponudiće 16. jula na prodaju akcije u preduzećima Robna kuća Boska, Vitaminka i Metalno Zvornik.

Kako je saopšteno, prodaja paketa akcija u pomenutim preduzećima biće obavljena na Banjalučkoj berzi po metodu "sve ili ništa" i planirano je da traje sve do realizacije prodajnog naloga, a najkasnije do 27. jula.

Početna vrijednost paketa akcija RK Boska, koji će biti ponuđen na berzansku prodaju, iznosi oko 1,93 mil KM, Vitaminke 1,95 mil KM, a zvorničkog preduzeća 181.000 KM.

Fondovi koji su se odlučili na prodaju akcija u ova tri preduzeća čine to da bi restrukturirali svoje portfelje i učinili ih likvidnijim i efikasnijim.


- Iluzorno je u svom portfelju držati akcije nekog preduzeća ako nemate nikakav prihod, odnosno, ako ono ne isplaćuje dividendu malim akcionarima, što je, uostalom, i slučaj sa pomenutom "trojkom" - kažu u fondovima.

Slična berzanska prodaja, sa istim ciljem i akterima, organizovana je početkom ovog mjeseca i predviđeno je da traje sve do 13. jula.

Po istom metodu ponuđene su akcije u 22 preduzeća, ali, kako Glas Srpske saznaje, do sada nije prodat nijedan paket akcija, zbog slabog interesovanja potencijalnih kupaca.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.