NavMenu

Interšped Logistics želi graditi logističko-distributivni centar u Sarajevu

Izvor: eKapija Petak, 06.07.2018. 12:18
Komentari
Podeli
(Foto: Kokliang/shutterstock.com)
Sarajevska firma Interšped Logistics u ovoj godini planira graditi novi, savremeni logističko-distributivni centar na periferiji grada, rekli su za eKapiju iz te firme na ovogodišnjem sajmu ENERGA, čiji je dugogodišnji partner upravo Interšped Logistics. Osim toga, u toku je i nabavka novih vozila.

Interšped Logistics, kompanija sa dugogodišnjim iskustvom iz oblasti međunarodne i unutrašnje špedicije, transporta i skladišne logistike, nastala je iz kompanije Interšped Sarajevo osnovane davne 1948. godine, na taj način nastavljajući dugu tradiciju. Danas je Interšped Logistics dio grupacije sa kompanijom Interšped Tuzla Tuzla.

Nude usluge kopnenog kamionskog transporta (puni utovari i dotovari, kopnenog zbirnog transporta, špedicije i usluge carinskog posredovanja, kao i skladišnu logistiku.

Posjeduju carinsko (1.000 m2) i necarinsko skladište u Sarajevu, kao i necarinsko u Tuzli, a nude i 3PL (outsourcing) uslugu za klijenta, što obuhvata transport, logistiku, skladištenje, špediciju i carinjenje.

- Kroz dugogodišnje partnerstvo sa vodećim evropskim logističkim provajderom, firmom Dachser SE iz Njemačke, pokrivaju BiH i Crnu Goru. Mrežu zbirnog transporta sa svojim dnevnim konekcijama, logističkim HUB-ovima i inteligentnim upravljanjem tokova roba čini jednom o najefikasnijih i najekonomičnijih transportnih mreža u Evropi. Mrežu odlikuje jedinstveni standard i transparentnost u procesu otpreme i dopreme roba na odredište, sigurnost i pouzdanost - rekli su iz Interšped Logistics.


Kompanija od 2014. godine posjeduje Status ovlašćenog primaoca i pošiljaoca koji im je dodijelila UIO BiH, među prvim špeditersko-logitičkim kućama u BiH. Neki od njihovih klijenata su Elektroprivreda BiH, FDS, Konzum, Excel Assemblies BH Maglaj, Diorit Sarajevo, STEP Sarajevo, Alma Ras, Hifa-Oil i mnogi drugi.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj

Otvoren pogon njemačke kompanije u Laktašima vrijedan 20 mil EUR - U proizvodnji dijelova za vozila zaposleno 600 ljudi

Novi proizvodni pogon kompanije Mahle Electric Drives Bosnia svečano je danas otvoren u Aleksandrovcu kod Laktaša, a vrijednost ove njemačke investicije je oko 20 mil EUR. Presjecanjem vrpce pogon su otvorili predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Nadzornog odbora grupe Mahle Hajnc Junker, te generalni direktor i direktor operacija poslovne jedinice elektronika

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.