NavMenu

Tibra Pacific želi graditi hidroelektranu na Bosni i uložiti oko 10 mil KM

Izvor: eKapija Četvrtak, 05.07.2018. 15:47
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Firma Tibra Pacific želi graditi hidrocentralu na rijeci Bosni, u koje bi investirala oko 10 mil KM, rečeno je na sastanku vlasnika te firme Tihomira Brajkovića sa predstavnicima Općine Zavidovići, federalnog ministarstva energije i premijera ZDK.

Premijer Miralem Galijašević je istakao kako je ovo jedna u nizu hidroelektrana koje se grade na području Zeničko-dobojskog kantona i kako općina Zavidovići ima veliki energetski potencijal upravo zbog tri rijeke koje predstavljaju veliko prirodno bogatstvo ove općine, prenosi općinski sajt.


Do sada su na području općine Zavidovići izgrađene tri manje hidroelektrane. Postoji veliko interesovanje potencijalnih investitora za izgradnju hidrocentrala čime bi se povećala hidroenergetska iskorištenost rijeka.

U narednom periodu biće urađena studija te će Općinsko vijeće iskazati stav nakon čega bi započelo izgradnja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Derventa umjesto Prnjavora - Njemački div pokreće proizvodnju početkom naredne godine, u planu zapošljavanje do 1.000 ljudi

Njemačka kompanija Mubea, jedan od svjetskih lidera u proizvodnji komponenti za automobilsku industriju, priprema pokretanje proizvodnje u Bosni i Hercegovini, tačnije u Derventi. Ovu informaciju je ekskluzivno za BiznisInfo.ba potvrdio Christian Carius, direktor korporativnog razvoja i poslova s vladom u ovom njemačkom gigantu. Podsjećanja radi, riječ o je kompaniji za koju se ranije govorilo da će otvoriti proizvodni pogon u Prnjavoru.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.