NavMenu

Najava za 27. izdanje "Društva znanja" za 07.01.2009. godine

Izvor: eKapija Petak, 06.02.2009. 11:46
Komentari
Podeli

Emisija "Društvo znanja" s vama je u svome 27. izdanju u subotu 07.01, u 11 sati i 30 minuta. Među najzastupljenijim temama ovaj put su one koje se tiču informatizacije društva o kojoj će biti objavljena dva priloga.

Jedan govori o pilot projektu uvođenja školskih elektronskih dnevnika u dvije škole na području Kantona Sarajevo kojim će se školski administrativni procesi u potpunosti digitalizirati, uvodeći stalnu i brzu komunikaciju među nastavnicma, roditeljima i učenicima.

"Društvo znanja" posvetilo je posebnu pažnju i jednom globalno važnom događaju kakav je pokretanje novog servisa kompanije Google koji je nazvan `Google Ocean` koji korisnicima interneta osigurava istraživanje morskih dubina širom planete.

U redovnoj rubrici "Minute BH Telecoma" biće predstavljen program i politika stipendiranja BH Telecoma, jedne od rijetkih kompanija koja stipendira, obučava i na kraju upošljava perspektivne studente.

U sedmičnom osvrtu govori se o razvoju internet televizije u Bosni i Hercegovini i promjenama koje će napraviti najnoviji servis `Moja TV`.

Gost emisije biće magistar Elmedin Mešić, sa Mašinskog fakulteta u Sarajevu koji se godinama nakon rata bavi naučnim istraživanjem a u svrhu poboljšanja sarajevskog ratnog fiksatora koji je spasio na hiljade života.

U "Izlogu knjige" akademik Slobodan Loga govori o djelu "Multiplaskleroza – hoću da znam" autorskog radu profesora Osmana Sinanovića iz Tuzle.

Nastavlja se i nagradna igra u kojoj gledatelji mogu osvojiti šest vrijednih nagrada, među kojima mobilni telefon i ultra start paket sa dopunom za godinu dana.

Redakciju emisije možete kontatirati putem e-maila dz@fotoart.ba i posjetiti zvanični blog emisije www.drustvoznanja.blogger.ba

Reprizni termin `Društva znanja` je nedjelja u 9 sati ujutro.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.