Izvor: eKapija/Tanjug | Srijeda, 04.07.2018.| 14:17
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Etihad Airways ostaje u kompaniji Air Serbia

Air Serbia i Etihad Airways dogovorili su nastavak strateškog partnerstva dvije aviokompanije.

- Etihad ostaje u vlasništvu Air Serbie udjelom od 49% i u potpunosti je posvećen partnerstvu. Kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata nastaviće da podržava većinskog vlasnika Air Serbia, Vladu Srbije - saopštila je Air Serbia.

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je zadovoljna zbog odluke o nastavku strateškog partnerstva.

- Pet godina od uspostavljanja partnerstva, Air Serbia stoji čvrsto na nogama. Cilj akcionara bio je da se stvore nove mogućnosti za kompaniju i u tome smo uspjeli. Uvjereni smo da je pred nama vrijeme sa još boljim rezultatima. Možemo da budemo izuzetno zadovoljni perspektivom naše nacionalne aviokompanije - izjavila je Brnabić.

Odluku o produžetku strateškog partnerstva pozdravio je i Robin Kamark, generalni direktor za strateška partnerstva u Etihad Aviation grupi.

- Drago nam je što smo u prethodnom periodu uspjeli da pomognemo kompaniji Air Serbia da postane ono što je danas. Radujemo se novoj fazi našeg strateškog partnerstva i u svakom trenutku možete da računate da ćemo biti predan i pouzdan partner - naglasio je Kamark i dodao da je uvjeren u još bolje rezultate.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.