NavMenu

ZP komerc u Bijeljini otvorio klanicu vrijednu 12 mil KM

Izvor: eKapija Srijeda, 04.07.2018. 09:17
Komentari
Podeli
(Foto: Mehmet Cetin /shutterstock.com)
Bijeljinska mesna industrija ZP komerc juče, 3. jula, otvorila je savremenu klanicu u čiju izgradnju i opremanje je uloženo 12 mil KM.

Vlasnik ZP komerca je najavio da će u novoj klanici posao dobiti pedeset radnika i dodao da ovaj korak predstavlja početak prodora na evropsko i arapsko tržište za šta su ispunjeni svi neophodni standardi, saopšteno je na sajtu Grada Bijeljina.

U ime Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, nastavak podrške je najavio i ministar Mirko Šarović.

- Ulaganje u svoju lokalnu zajednicu je istinski patriotizam i zaslužuje podršku svih nivoa vlasti. Stanje na tržištu mesa je "na dobrom putu" i nemamo viškova. Činjenica da su ovdje okupljeni predstavnici svih nivoa vlasti je dokaz da je riječ o uspješnom privredniku i vrata ministarstva su uvijek otvorena za njih. Pred nama je perspektiva izvoza 30.000 tona mesa na tursko tržište i siguran sam da će turski inspektori primiti ovaj objekat – rekao je Šarović.

Kapacitet ove klanice, koja ima površinu od 5.600 m2, je 50 junadi na sat ili 120 svinja na sat.

Inače, ZP komerc je jedina mesna industrija u Republici Srpskoj koja je nedavno u krugu fabrike instalirala spalionicu za uništavanje klaoničkog otpada.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.