Izvor: eKapija | Utorak, 03.07.2018.| 13:27

Nove staze, žičare, uvezivanje sa Ravnom planinom - Koji su investicioni planovi OC Jahorina za naredne zimske sezone

Nakon uspješno završene zimske sezone, koja je trajala najduže među ski centrima u regionu i koja je ugostila 185.000 skijaša, Olimpijski centar Jahorina zakoračio je ovog vikenda u ljetnu sezonu, koja bi trebalo da traje do sredine septembra. Menadžment je zacrtao visoke ciljeve tokom narednih mjeseci, baš kao i u zimskom periodu, i očekivanja su velika, jer je pripremljen bogat sadržaj.

Direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić kaže za eKapiju da nastavljaju intezivan tempo od prethodnog perioda.

- Želimo da vratimo Jahorini stari olipmijski sjaj, sa ciljem da radi 365 dana u godini i da ljetnu sezonu razvijemo u pravom smislu. Sadržaj koji smo pripremili je raznovrstan, a klima nam idu na ruku, jer su u gradovima velike vrućine.

Tokom ove prve ljetne sezone na olimpijskoj ljepotici turisti će uživati u zabavnim i sportskim manifestacijama, panoramskoj vožnji šestosjedom i tjubing stazom, šetnji i vožnji kvadovima.

Uporedo sa aktivnostima u ljetnim mjesecima, ugošćavanju sportskih ekipa, organizaciji događaja i promocija, menadžment organizuje i pripreme za zimsku sezonu.

- Kada skijaš bukira smještaj, prvo pitanje je hoće li biti snijega, drugo kakve su staze i treće kakva je vanpansionska ponuda. Snijega će biti sigurno, jer radimo na sistemu za osnježavanje. Radovi su u toku, cijevi su položene i zatrpane, položene su šahte, a i vještačka akumulacija na vrhu planine je završena. Kada uvežemo sistem od Poljica do Prače čitava Jahorina biće pokrivena sistemom za vještačko osnježavanje. Kvalitet tog sistema, kompanije Technoalpin koja inače pokriva 70% svjetskog tržišta, je najbolji na svijetu i skijašima garantujemo dobre uslove - ističe Ljevnaić.

Dejan Ljevnaić
Kako navodi naš sagovornik, u toku su radovi i na sistemu vjetroustava, koji su skijašima veoma bitni. Služe da se na planini zadrži snijeg, da se pravi akumulacija snijega na vrhu i da spriječi gubljenje skijaša na nekim mjestima gdje se često gube. ...ULOGUJTE SE ZA OSTATAK TEKSTA
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.