NavMenu

BH Pošta unapređuje kvalitet prenosa pismonosnih pošiljki

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 02.07.2018. 13:04
Komentari
Podeli
(Foto: Africa Studio/shutterstock.com)
S ciljem usklađivanja važećih propisa i povećanja kvaliteta u prenosu pismonosnih pošiljki BH Pošta od 1. jula sve obične pismonosne pošiljke u uvozu koje sadrže robu, a koje ne podliježu carinskom pregledu, tretira kao pošiljke sa registrovanim brojem. To znači da će takve pošiljke u toku prenosa do primaoca biti obilježene "R" barcodom, prenosi RTV Slon.

U skladu s time, BH Pošta od juče, prilikom dostave ili isporuke, od primaoca pismonosnih pošiljki iz inostranstva koje sadrže robu, a ne podliježu carinskom pregledu, naplaćuje naknadu od 1,80 KM, uz izdavanje Priznanice o naplati iste na zahtjev korisnika. Visina ove naknade u skladu je sa važećim cjenovnikom poštanskih usluga BH Pošte koliko iznosi i poštarina za preporučeno rukovanje pošiljkom u unutrašnjem poštanskom prometu.

BH Pošta će vršiti evidenciju pošiljaka stavljanjem barcoda pomoću kojeg se pošiljka prati od prispijeća u IP 71003 Sarajevo do uručenja primaocu na dostavnom području BH Pošte, a iste se u postupku prenosa i uručenja tretiraju kao preporučene pismonosne pošiljke.


Naplata naknade od 1,80 KM od primaoca vršiće se isključivo za obične pismonosne pošiljke sa robom koje su oslobođene carinskog pregleda, a neće se naplaćivati za pošiljke koje dolaze pojedinačno evidentirane i koje ne sadrže robu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.