Izvor: Nezavisne novine | Petak, 29.06.2018.| 08:39
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Uskoro besplatan internet na Banj brdu i u parku Mladen Stojanović

(Foto: Georgejmclittle/shutterstock.com)
Pristupne tačke za besplatan bežični internet na Banj brdu i u parku Mladen Stojanović trebalo bi da budu uvedene tokom ove godine, potvrđeno je u Turističkoj organizaciji grada Banjaluke.

TOBL će, kako su najavili, ove godine nastaviti saradnju s internet provajderima u cilju unapređenja mreže javnog besplatnog interneta na lokacijama od interesa za turizam grada.

Zoran Stanković, samostalni stručni saradnik u TOBL-u, kazao je da ovaj projekat podrazumijeva nekoliko aktivnosti.

- Aktivnosti koje se odnose na ovaj projekat su definisanje lokacija i zona za postavljanje predajnika i reklamnih tabli, dobijanje potrebnih dozvola i saglasnosti, promocija Free Wi-Fi zona i održavanje instalirane opreme - rekao je Stanković.

Istakao je da će uvođenje pristupnih tačaka za besplatan bežični internet doprinijeti unapređenju informisanja, sadržajnijem boravku turista, efikasnoj promociji aktuelnih dešavanja i pozitivnom imidžu grada kao turističke destinacije.

- Ove godine planiramo da obezbijedimo internet signal na lokacijama Banj brdo i park Mladen Stojanović - dodao je Stanković.

Tihomir Dakić, član Građanske inicijative Rekreativna zona, kazao je da će uvođenje slobodnog interneta unaprijediti ponudu rekreativne zone.

- Brojni posjetioci imaće mogućnost da koriste internet, da dijele svoje fotografije, doživljaje i komentare tokom posjete ovom mjestu, jer nas posjetioci često pitaju kako se može do rekreativne zone - rekao je Dakić i dodao da nedostaju mape i uputstva kako se može doći do ovog mjesta.

Besplatni bežični internet već neko vrijeme građani mogu da koriste na nekoliko javnih lokacija, kao što su Trg Krajine i parkić u centru grada.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.