Izvor: eKapija | Četvrtak, 28.06.2018.| 11:50
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Otvoren novi operacioni blok na Klinici za dječije bolesti UKC Tuzla

Ilustracija (Foto: shutterstock.com )
Na Klinici za dječije bolesti UKC Tuzla otvoren je novi operacioni blok opremljen po najvišim svjetskim standardima, prenosi RTV Slon.

Prema riječima načelnika Klinike za dječije bolesti dr med. sc. Edina Husarića, Odjeljenje dječije hirurgije od preseljenja u zgradu Klinike za dječije bolesti, u oktobru 2001. godine, koristilo je operacioni blok Klinike za hirurgiju.

- Pacijenti Odjeljenja dječije hirurgije dosada su operisani na Klinici za hirurgiju što je podrazumjevalo transport pacijenta sa Klinike za dječije bolesti kroz toplu vezu, čekaonicu u prostoru polikliničkog dijela, te korištenje tri lifta. Otvaranjem operacionog bloka na Klinici za dječije bolesti djeca koja trebaju hirurški tretman bivaju direktno sa odjeljenja predata u operacionu salu, što umnogome djeci olakšava put do operacione sale, ublažava preoperativni stres i smanjuje mogućnost postoperativnih komplikacija, a čime se doprinosi kvalitetu pruženih usluga - rekao je dr Husarić.

Operacioni blok koji je koštao oko milion maraka finansiran je novcem UKC Tuzla, a značajan doprinos, prema riječima dr Husarića, dali su i donatori, prenio je RTV Slon.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.