NavMenu

Održano međunarodno takmičenje i državno prvenstvo u alpskom skijanju: "BH Telecom ILIDŽA FIS CUP 2009"

Izvor: eKapija Utorak, 03.02.2009. 15:11
Komentari
Podeli

Međunarodno takmičenje i državno prvenstvo u alpskom skijanju "BH Telecom Ilidža FIS Cup 2009". koje je održano na Bjelašnici 31.01. i 01.02.2009. godine privuklo je pažnju bh. javnosti, medija, spotista kao i građana Sarajeva i drugih gradova u regiji, te posjetilaca iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Slovenije.

Prvog dana takmičenja na rasporedu je bio veleslalom, a isti je pratilo oko 1.500 posjetilaca i skijaša, dok je drugog dana takmičenja u slalomu Bjelašnicu posjetilo oko 2.500 posjetilaca i skijaša i time podsjetilo sve prisutne na atmosferu kakva je vladala olimpijskom ljepoticom Bjelašnicom prije 25 godina.

Cijeli događaj su najavile i pratile sve važnije TV kuće, pisani i elektronski mediji (TVSA, FTV, PINK, Radio Stari Grad, Avaz, INFO, eKapija.ba, sportsport.ba, itd).

Učešće na takmičenju je uzelo 150 skijaša i skijašica iz cijele Evrope.

Pored bodova koje su pobjednici dobili za FIS , Bosna i Hercegovina je dobila nove državne prvake.

U veleslalomu i slalomu u ženskoj konkurenciji je pobijedila Novaković Žana, a Marko Rudić je također zabilježio duplu pobjedu pobjedama u slalomu i veleslalomu.

Žana i Marko kao državni prvaci predstavljati će našu zemlju na svjetskom prvenstvu u francuskom Val d“ Seru od 03. do 15. februara 2009.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.