NavMenu

Music Life – urbani muzički funzine

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 02.02.2009. 14:32
Komentari
Podeli

Iz kreativne oaze „Via Medije“, dolazi nam još jedno TV programsko osvježenje, muzički funzine "Music Life". Emisija se od 26. januara emitira na BHT-u ponedjeljkom u 22:30 sati.

Berin Tuzlić<STRONG><EM>Berin Tuzlić</EM></STRONG>

Kreativni direktor agencije "Via Media" i autor "Music Life-a" Berin Tuzlić objašnjava da je ovaj funzine nastao kao logičan odgovor na činjenicu da bh. televizijama nedostaje emisija u kojoj će se vršiti promocija bh. muzičkog kvaliteta. "Music Life je odgovor na poraznu činjenicu da se u našim medijima malo i loše prezentira muzička pamet kojom smo okruženi. Pokrenuli smo emisiju koja će sjediniti sve kvalitetno od bh. muzičke scene i na zanimljiv i inovativan način prezentirati rad onih koji žive muziku." - ističe Berin. „Music Life“ je emisija sastavljena iz rubrika u sklopu kojih će biti emitirani prilozi sa najnovijih koncerata, premijerno prikazivani spotovi, kao i namjenski snimani spotovi, a bit će predstavljeni i muzičari koji nisu poznati široj javnosti.

"Non Cut Movie“ je rubrika u kojoj se emitira namjenski snimljen spot u jednom kadru. Ovi spotovi će nakon emitiranja biti na raspolaganju bendovima, a snimat će se za pjesme koje nemaju urađen spot, naravno sa akcentom na bendove koji uopće nisu u mogućnosti da ih urade. U rubrici "Acoustic Friends“ vokalni izvođači će uživo svirati i pjevati pjesme u pratnji akustičnog instrumenta, čime ćemo pjesmu pokazati u punom sjaju, a bitno je istaći da će sama interpretacija doći do izražaja. U fokusu rubrike "And Now Attention" su: menadžeri, reditelji, dizajneri, booking agenti i svi oni koji se bave muzikom, a obično nisu dovoljno eksponirani u medijima, dok će se u rubrici Countdown emitirati tri spota – objašnjava rubrike voditelj emisije Damir Bašić- Duka.

Berin Tuzlić<STRONG><EM>Berin Tuzlić</EM></STRONG>

Ovaj sarajevski muzičar koji svira bubnjeve u bendovima "Ultimatum" i "Propeler", a udaraljke u "Getanei" i "Mazdraku", za voditelja je odabran nakon opsežne selekcije. Osim afiniteta prema muzici i TV produkciji, Damir se amaterski bavi režijom i fotografijom, a snimio je i režirao dva kratka filma : "Deda" i "Nevidljivi krug". Damir je član nevladine organizacije "Propeler" čiji je cilj buntovništvo kroz kulturu, a za kulturu i sport je zadužen i u asocijaciji Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu, čiji je redovan student. Iako je radio kao urednik i voditelj radijske emisije „ Propeler“, ovo mu je prvi angažman u ulozi voditelja televizijske emisije. "Velika razlika u odnosu na ranije angažmane je da imam fiksna primanja", rekao nam je u šali i dodao kako "Music Life" podrazumijeva mnogo prednosti i izazova. "Prvenstveno mi je zadovoljstvo raditi sa timom profesionalaca, tako da se moram utopiti u tu sjajnu profesionalnu atmosferu. Osim toga drago mi je da imam priliku promovisati one koji stvaraju muziku, jer se obično promoviraju oni koji je kupuju. Radujem se ovom značajnom projektu svjestan velikih očekivanja gledatelja, muzičara i ostalih članova tima koji rade na njegovoj realizaciji" , ističe Duka.

Paralelno sa emisijom pokrenuta je i web stranica www.musiclife.ba koja predstavlja bazu bh. muzičara, a vremenom bi trebala postati mreža koja bi umnogome olakšala rad aktivnim i budućim muzičarima u našoj zemlji. "Web je veoma informativan i zabavan, a na njemu bendovi mogu napraviti svoje profile, tako da posjetioci imaju priliku pročitati informacije o njima, poslušati njihove pjesme ili pogledati video klipove. Profil će moći napraviti i pojedinci koji ne sviraju u bendovima, tako da će ih zainteresirani moći angažirati.“ Naredna izdanja emisije će biti posvećena bendovima: "Pappo e Muo", "Killing Jazz Hard Core Baby", "Mr. Goodmorning", "Kultur Shok", "Muze", „Banda“ i "DJ Audio Infuktion".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.