NavMenu

RS gradi oko 1.000 stanova za socijalno zbrinjavanje

Izvor: Glas Srpske Subota, 23.06.2018. 08:30
Komentari
Podeli
(Foto: mosher/shutterstock.com)
Realizacijom dva velika projekta CEB 2 i Regionalno stambeno zbrinjavanje u oko 30 opština u Republici Srpskoj trebalo bi da bude izgrađeno oko 1.000 stanova koji će biti korišteni za socijalno zbrinjavanje, rečeno je danas u Banjaluci na konferenciji za novinare Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Srpske.

Pomoćnik resornog ministra Radovan Grajić rekao je da će u oko 600 stanova iz projekta CEB 2 biti smještena lica iz šest kolektivnih centara, čime će biti riješeno pitanje ovih centara, te da će oko 400 stanova biti popunjeno iz Regionalnog stambenog programa.

On je dodao da će ovi stanovi biti regulisani zakonom o socijalnom stanovanju, koji je Vlada Republike Srpske utvrdila u formi nacrta.

- Vlasnici socijalnih stambenih jedinica su lokalne zajednice. Ovi stanovi se ne mogu naslijediti, otkupiti, prodati, niti dati u zakup pod bilo kojim uslovima. Uslovno može nasljediti onaj ko je u domaćinstvu onoga ko je korisnik stana, odnosno koristiti stan dok postoje potrebe za tim - rekao je Grajić.


On je dodao da dosadašnji korisnici socijalnog stanovanja ostvaruju to pravo i nakon stupanja na snagu ovog zakona, uz obavezu usklađivanja uslova korištenja u roku od godinu dana od dana stupanja na snagu ovog zakona.

Grajić je objasnio da će se stambene jedinice izgrađene i pribavljene sredstvima Vlade Republike Srpske za potrebe smještaja izbjeglica i raseljenih lica, a koji nisu predmet otkupa, koristiti po odredbama ovog zakona za socijalno stanovanje.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.