Izvor: eKapija | Petak, 22.06.2018.| 11:56
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Raiffeisen banka najbolja u BiH po izboru magazina EMEA Finance

Karlheinz Dobnigg
Renomirani magazin EMEA Finance je Raiffeisen proglasio najboljom bankom u Bosni i Hercegovini. Pored toga Raiffeisen Bank International je dobitnik nagrade za najbolju banku u Srednjoj i Istočnoj Evropi (SIE) te Zajednici nezavisnih država (ZND), a nagrađene su i sve mrežne banke RBI u SIE. Ukupno, na ovogodišnjem izboru RBI grupaciji je uručeno 27 nagrada.

- Kao jednoj od vodećih banaka na ovom tržištu, nagrada koju nam je dodijelio EMEA Finance magazin je izuzetno značajna. U nastojanju da klijentima ponudimo što kvalitetnije, prilagođene usluge, pratimo njihove zahtjeve ali i trendove savremenog tržišta. Pri tome je naš fokus na razvoju i usavršavanju digitalnih kanala poslovanja s klijentima koji razvojem tehnologije sve više dobivaju na značaju - izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke i dodao da ovo priznanje dodatno potvrđuje ispravnost strategije koju Banka slijedi u svom poslovanju.

EMEA Finance je jedini magazin namjenjen isključivo za izvještavanje o finansijskim događajima i uspjesima koji su pokrenuti i pod utjecajem međunarodne finansijske industrije u EMEA regionu. Magazin predstavlja ključne finansijske ličnosti, te stvara platformu za svoje čitaoce za što potpunije razumijevavanje vijesti iz njihove oblasti i industrije.

- Prema odluci EMEA Finance magazina RBI je najbolja banka u SIE i ZND. Banka je završila svoj predviđeni program transformacije, smanjila nekvalitetne kredite, objavila izuzetno dobre poslovne rezultate, udvostručila prošlogodišnji profit i uzburkala regionalno tržište kapitala - izjavio je Christopher Moore, izdavač i direktor EMEA Finance magazina.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.