NavMenu

Njemačka firma Argoa želi da proizvodi hranu za životinje u Maglaju

Izvor: eKapija Srijeda, 20.06.2018. 14:01
Komentari
Podeli

(Foto: nayneung1/shutterstock.com)
Predstavnici njemačke firme Argoa, zajedno sa službenicima iz Općine Maglaj, razgovarali su juče, 19. juna, sa savjetnikom ministra Federalnog ministarstva poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva Husnijom Kudićem o pokretanju proizvodnje hrane za životinje na području općine Maglaj.

Predstavnici firme Argoa Stefan Buza i Samir Ridžal ukratko su prezentirali buduće pravce ulaganja firme čiji se proizvodi za ishranu životinja pod nazivima savanna pet, rogz i freezack distribuiraju i prodaju diljem Europe i svijeta.

Savjetnik Kudić je istakao da će ovo ministarstvo pružiti svu potrebnu pomoć kako bi se ova investicija realizovala na što efikasniji način, a na dobrobit građana općine Maglaj i cijele BiH, navodi se u saopćenju ministarstva.

Šefica odsjeka za javno veterinarsko zdravstvo Indira Mulalić dala je smjernice i upute vezano za odobravanje objekata, te pokretanje proizvodnje i pakiranja hrane za životinje, ističući osnovne zahtjeve zakonskih propisa u BiH koji su usklađeni sa EU.

Tokom jučerašnjeg sastanka učesnici su dogovorili naredne korake u cilju što uspješnijeg pokretanja proizvodnje.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.