NavMenu

Prvi kongres urgentne medicine jugoistočne Evrope od 21. do 23. juna u Beogradu

Izvor: eKapija Srijeda, 20.06.2018. 09:44
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Tatiana Popova/shutterstock.com)Ilustracija
Društvo ljekara urgentne medicine Srbije organizuje Prvi kongres urgentne medicine jugoistočne Evrope, koji će biti održan od 21. do 23. juna 2018. godine u hotelu Hilton u Beogradu.

Evropska asocijacija urgentne medicine i osam nacionalnih udruženja država jugoistočne Evrope su srpskom Društvu ljekara urgentne medicine ukazali povjerenje da prvi veliki i izuzetno značajan kongres bude organizovan upravo u Beogradu, saopštili su organizatori.

Pored najeminentnijih stručnjaka iz Srbije, na kongresu će učestvovati i najpriznatiji stručnjaci u ovoj oblasti iz cijele Evrope – Italije, Švajcarske, Austrije, Rumunije, Španije, Belgije, Grčke, Francuske, Turske, Mađarske, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore - tako da se očekuje prisustvo više od 500 učesnika.

Neki od najvažnijih gostiju i predavača su: Roberta Petrino, Predsjednica EuSEM-a, Italija, Aris Exadaktylos, osnivač International Centre for Exellence in Emergency Medicine, Švajcarska, Marko Ercegovac, Direktor Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije, Wilhelm Behringer, počasni sekretar EuSEM-a, Austrija, Raed Arafat, državni sekretar Ministarstva zdravlja Rumunije, Luis Garcia Castrilo, President-Elect EuSEM-a, Španija, Nevena Kalezić, Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu, direktorka Centra za anesteziologiju i reanimatologiju, Aleksandar Pavlović, specijalista anesteziologije sa reanimatologijom, Medicinski fakultet Kosovska Mitrovica, Dušica Simić, anesteziolog, Univerzitetska dječija klinika Tiršova, Služba anestezije i reanimacije.

Osavremenjivanjem zdravstvenog sistema, dobijanjem informacija iz razvijenog svijeta, zdravstveni sistem se okreće novom vidu organizacije sistema urgentne medicine uvođenjem i razvijanjem službi urgentnog prijema u bolnicama, gdje specijalista urgentne medicine dobija sve više na značaju, a samim tim se rasterećuju bolnički kapaciteti, čime se omogućava ekonomičnije i kvalitetnije liječenje pacijenata, navedeno je u saopštenju.

Kongres će se, dodaje se, baviti i temama dijagnostike, te će biti predstavljeni i najnoviji portabl ultrazvučni aparati koji omogućavaju pregled pacijenata i na terenu ili u sanitetskom vozilu. Govoriće se o zbrinjavanju politraumatizovanih pacijenata, rješavanju urgentnih stanja, reanimaciji, toksikologiji, traumama, masovnim nesrećama i terorističkim napadima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.