Izvor: Capital | Utorak, 19.06.2018.| 10:15
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Gebruder Weiss obilježio prvu deceniju poslovanja u BiH - Cilj 20.000 pošiljki u 2018. godini

Transportna i logistička kompanija Gebruder Weiss obilježila je prvu deceniju uspješnog poslovanja u Bosni i Hercegovini. Tim povodom održana je pres konferencija na kojoj je Almir Jonuz, direktor poslovnice Gebruder Weiss za BiH, govorio o poslovanju kompanije u proteklih 10 godina, ali i planovima budućeg razvoja.

- Ponosni smo na činjenicu da smo od skromnih početaka prije 2008. godine sa šest zaposlenika, pružanjem uglavnom agencijskih usluga carinskog posredovanja za naše klijente i godišnjim prometom od 250.000 KM u prvoj godini poslovanja, danas pozicionirani među prve tri kompanije iz oblasti transporta i logistike, 35 zaposlenika, više od 18.000 pošiljki u 2017. godini, cijelom lepezom usluga u oblasti logističkih i transportnih rješenja, pa sve do složenih logističkih procesa za naše klijente u BiH i godišnjim prometom od oko 6 mil KM u prošloj godini - istaknuo je Jonuz.

Rastu i razvoju kompanije Gebruder Weiss na tržištu BiH doprinijeli su pozitivni trendovi u u smislu buđenja "logističke kulture" i navika kompanija.

- U posljednje tri godine kompanije u BiH se sve više odlučuju na outsourcing usluga, tj. povjeravanja svojih zaliha robe specijalizovanim logističkim kućama koje u ime njih i za njihov račun obavljaju kompletne procese u kretanju, skladištenju, distribuciji robe u zemlji - kazao je Jonuz.

Bez obzira na poslovno okruženje koje je nerijetko opterećeno usporenim i kompliciranim administrativnim procedurama, u Gebruder Weiss u BiH su čvrsto opredjeljeni za dalji razvoj i širenje svojih usluga.

- Jedna od temeljnih vrijednosti na kojoj se zasniva poslovanje Gebruder Weiss u svijetu, kompanije sa historijom dužom od 500 godina, je "service exellence" ili izvrsna usluga. I dalje ćemo biti kompanija u kojoj će naši klijenti dobiti vrijednost više, uz profesionalnu i kvalitetnu uslugu koju nudimo. U tom smislu nastavljamo sa kontinuiranim razvojem nacionalne distribucije u BiH i daljim razvojem skladišne logistike, te širenjem skladišnih kapaciteta. Naš cilj je 20.000 pošiljki u ovoj godini - istaknuo je Jonuz.

Gebruder Weiss klijentima na tržištu BiH nudi kompletna logistička rješenja sa nizom usluga, od kompletnog transporta, djelomičnih utovara, skladišne logistike, složenih logističkih rješenja, cross trackinga, reexporta u treće zemlje itd. Klijentima je na raspolaganju kompletno rješenje vezano za kretanje robe bilo gdje u svijetu, uključujući i prekookeanski transport.

Austrijska kompanija Gebruder Weiss djeluje u cijelom svijetu, sa operacijama u 150 zemalja svijeta, zapošljava oko 7.000 zaposlenih i ima poslovnice u više od 30 zemalja svijeta.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.