NavMenu

Novi izvozni program holandske vladine agencije za promociju uvoza iz zemalja u razvoju – CBI

Izvor: Fena Utorak, 27.01.2009. 13:19
Komentari
Podeli

Privredna komora Kantona Sarajevo u saradnji sa Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom (SERDA) organizirala je 27.01.2009. godine prezentaciju novog izvoznog programa holandske vladine agencije za promociju uvoza iz zemalja u razvoju – CBI.

U okviru novog izvoznog programa (Export Coaching Programme) CBI organizira trening za izvozno orijentirana preduzeća koji im omogućava da prođu cjelokupan program obuke za izvoz proizvoda na tržište EU.

Program pruža podršku od proizvodnje do promocije, distribucije i prodaje gotovih proizvoda na stranim tržištima i povezivanje s firmama iste branše iz EU.

"Radi se o velikoj agenciji koja želi pomoći našim i firmama u regionu i svijetu iz metalske industrije, proizvodnje autodijelova, prerade gume i plastike i dr. i da tokom šest godina investiraju u njihov trening, prezentacije na međunarodnim sajmovima i iznalaženju partnera i tržišta u EU", kazao je nacionalni koordinator CBI Programa Emir Medanhodžić.

U tih šest godina, po njegovim riječima, oni će investirati u svaku firmu po 60.000 eura kroz trening, savjetovanje, promociju i drugo da bi im pružili podršku da izvoze u EU.

Direktor Centra za evropske integracije i poslove s inozemstvom PKKS-a Esad Ibišević kazao je da se očekuje da će ovim programom biti obuhvaćeno oko 20 firmi s područja sarajevske regije.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.