NavMenu

U RS uskoro elektronska registracija firmi - Usvojeni zakonski akti za realizaciju projekta

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 14.06.2018. 15:55
Komentari
Podeli

(Foto: Luka Funduk/shutterstock.com)
Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić najavio je danas, 14. juna, da u Srpskoj uskoro počinje uvođenje sistema elektronske registracije poslovnih subjekata, što podrazumijeva da će fizička lica moći od kuće da registruju svoju firmu.

- Ovim se Republika Srpska svrstava u moderne zemlje kada je riječ o ovoj oblasti. Vlada Srpske je na današnjoj sjednici usvojila sve zakonske akte kojim je omogućeno da se krene u realizaciju ovog projekta - rekao je Klokić novinarima u Banjaluci.

On je dodao da ovaj projekat finansira britanska vlada, a realizuje se posredstvom Svjetske banke.

Klokić je podsjetio da je Vlada Srpske 2013. godine počela proces reforme registracije poslovnih subjekata, gdje je postupak sa 11 procedura sveden na pet, a da je period za registraciju sa 21 sveden na tri dana.

Vlada Srpske je na današnjoj sjednici utvrdila Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o registraciji poslovnih subjekata u Srpskoj.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.