Izvor: Glas Srpske | Četvrtak, 14.06.2018.| 12:33
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Privodi se kraju izgradnja regionalnog puta Kotor Varoš - Kneževo

Ilustracija (Foto: Bertold Werkmann/shutterstock.com)
Izgradnja dugoočekivanog regionalnog puta Kotor Varoš - Kneževo privodi se kraju, a građani ovih dviju lokalnih zajednica uskoro će, umjesto krivinama i makadamom, voziti kvalitetnim i modernim putem.

Načelnik Kneževa Goran Borojević kaže da radnici ubrzano rade na pripremama za asfaltiranje posljednjih dijelova ovog regionalnog puta.

- Riječ je o nekoliko manjih, isprekidanih dionica, u ukupnoj dužini od oko devet kilometara. U toku su pripremni radovi, a asfaltiranje bi trebalo da počne iza 20. juna - rekao je Borojević i dodao da opština svakodnevno lobira da radovi na ovoj saobraćajnici što prije budu završeni, navodeći da ne zna kada tačno se to može očekivati.

Istakao je da će modernizacija ove saobraćajnice uveliko olakšati život građanima obiju opština, te doprinijeti njihovom razvoju.

- Dosta naših građana radi u Kotor Varošu. Posebno će dobro doći privrednicima, jer pogoni Fagusa i Dermala posluju u obje opštine - rekao je on.

Ugovor o izgradnji ovog puta potpisan je još prije četiri godine sa Niskogradnjo iz Laktaša, a radovi su obustavljeni u proljeće 2015. godine zbog nedostatka novca u budžetu Puteva RS.

Vlada RS sredinom prošlog ljeta dala je saglasnost Putevima RS za kreditno zaduženje u iznosu od 8,02 mil KM za nastavak gradnje ovog regionalnog puta.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.