Izvor: eKapija | Četvrtak, 14.06.2018.| 15:52

Potpisan ugovor o izgradnji novog Zelenog mosta u Banjaluci - Kreće uklanjanje stare konstrukcije

Budući izgled mosta
Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i direktor preduzeća Prijedorputevi Radenko Crnogorac, potpisali su danas (14. juna 2018. godine) ugovor o izgradnji mosta preko rijeke Vrbas na mjestu gdje se do sada nalazi Zeleni most.

Radojičić je podsjetio da je prošle godine utvrđeno da Zeleni most više nije za siguran za upotrebu, saopšteno je na gradskom sajtu.

– Za nekoliko mjeseci smo izvršili pripremu svih radnji, riješili imovinsko-pravne odnose, izradili projekat, obezbijedili sredstva i proveli tender. Ovo će biti puno moderniji most sa dvije trake, dužine 80 i širine 40 metara, a tu će biti i pješačke i biciklističke staze, rasvjeta i vidikovac. Pozivam građane Banjaluke na strpljenje do kraja ove godine kada će preko novog mosta dobiti poveznicu istočnog i zapadnog tranzita, a saobraćaj će biti znatno olakšan – rekao je Radojičić novinarima nakon potpisivanja ugovora.

Direktor preduzeća Prijedorputevi Radenko Crnogorac izjavio je da je vrijednost izgradnje novog mosta oko 2,2 mil KM, a rok za izvođenje radova pet mjeseci.

– Nadam se da nećemo imati poteškoća u radu koje bi eventualno poremetile rokove. Izgradnja mosta biće specifična, radi se o armirano-betonskoj konstrukciji, nosači su veoma teški i to će biti najveći izazov tokom izvođenja radova. Već danas krećemo u prvu fazu radova, a to je uklanjanje postojećeg Zelenog mosta. Osim mosta, planirana je i izgradnja pristupnih saobraćajnica – zaključio je Crnogorac.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.