NavMenu

Njemačka kaznila Volkswagen sa milijardu evra zbog skandala sa izduvnim gasovima

Izvor: Tanjug Četvrtak, 14.06.2018. 09:20
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Gyuszko-Photo/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija za proizvodnju automobila Volkswagen saopštila je da je njemački sud naložio da plate kaznu od milijardu EUR zbog skandala sa softverom koji kontroliše emisiju gasova kod dizel automobila.

Kompanija je navela da će prihvatiti kaznu koju je na osnovu tužbe odredio sud u njemačkom gradu Braunšvajgu, prenosi AP.

Zaključeno je da Volkswagen nije propisno nadzirao aktivnosti svog sektora za razvoj, što je rezultiralo time da je širom svijeta prodano 10,7 miliona dizel vozila sa ilegalnim softverom koji kontroliše emisiju gasova.

Ovaj skandal, koji je objelodanjen u SAD 2015, već je koštao poznatu njemačku kompaniju ogromne svote novca zbog kazni koje su odredile američke vlasti.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.