Izvor: eKapija | Srijeda, 13.06.2018.| 15:57

Uskoro kreće reorganizacija pirotskog Tigra - Tigar Trade iz Banjaluke nastaviće rad kao zasebna firma

Pirotski Tigar AD podnio je zahtjev za pokretanje stečajnog postupka sa novim Unaprijed pripremljenim planom reorganizacije, potvrđeno je našem portalu u toj kompaniji.

Zahtjev je predat krajem maja Privrednom sudu u Nišu, stečajnom sudiji Branislavu Paniću.

Podsjetimo, Tigar je prvu verziju UPPR-a predao u martu ove godine, ali je iz za sada nepoznatih razloga došlo do njegove izmjene.

Iz Tigra AD nisu htjeli da govore o detaljima i razlozima izmjene Unaprijed pripremljenog plana regranizacije za naš portal dok se on ne usvoji. Glasanje o novom Unaprijed pripremljenom planu reorganizacije zakazuje se za 31. jul 2018. godine, sa početkom u 12 časova, u Privrednom sudu u Nišu.

Podsjetimo, dug Tigra zaključno sa 31. decembrom 2017. godine je 5,9 milijardi dinara (oko 50 mil EUR) i veći je od ukupne vrijednosti imovine kompanije koja je prema likvidacionoj vrijednosti procijenjna na 2,9 milijardi dinara (oko 24,5 mil EUR).

Većinski vlasnik Tigra sa 42,2% je država Srbija, zatim slijede Poštanska štedionica sa 18,9% i PIO fond Srbije sa 7,6%…

Prijedlog novog UPPR-a predviđa otplatu kredita i drugih potraživanja u ratama (izmjena rokova dospjelosti, kamatnih stopa ili drugih uslova zajma), otpust dugova, otpis zateznih kamata, konverziju potraživanja u kapital društva, optimizaciju upravljanja imovinom - uključujući prodaju, izdavanje imovine u zakup, primjena modela i metoda privatizacije, poništavanje izdatih ili izdavanje novih hartija od vrijednosti od strane dužnika...

Kako se navodi, predviđena je preprodaja firmi Tigar Incon, Tigar Obezbeđenje, Tigar Ugostiteljstvo, Tigar Poslovni servis... Prodaja udjela predviđena je u Pi kanalu i Tigar Montenegru.

Tigar Inter Risk biće pripojen matičnom društvu.

Ugasiće se Tigar Car Trgovina i Tigar Americas Corporation. Kao zasebne firme nastaviće da rade Tigar Partner Skoplje, Tigar Trade Banjaluka, Tigar Trade Doel Skoplje....

Očekivani rok za realizaciju plana reorganizacije je 5 godina od dana usvajanja, s tim da će obaveze prema povjeriocima biti namirene u skladu sa reprogramom duga opisanim u ovom planu.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.