Izvor: eKapija | Srijeda, 13.06.2018.| 12:42

Grad Banjaluka subvencioniše zapošljavanje sa milion maraka - Javni poziv otvoren do 13. jula

Ilustracija (Foto: aslysun/shutterstock.com)
Grad Banjaluka objavio je danas (13. juna 2018. godine) javni poziv za dodjelu podsticajnih sredstava za zapošljavanja za 2018. godinu, a za šta je na raspolaganju ukupno 1.020.000 KM. Rok za podnošenje prijava je 13. jul ove godine.

Novac je namijenjen za unapređenje poslovanja privrednih društava i samostalnih preduzetnika sa područja grada, za samozapošljavanje u proizvodnim, zanatskim, trgovinskim i uslužnim djelatnostima i po prvi put za osposobljavanje srednjih stručnih škola za obavljanje učeničke prakse.

Od ukupnog iznosa podsticajnih sredstava, za sufinansiranje dijela troškova nabavke osnovnih sredstava u cilju tehnološkog razvoja malih i srednjih preduzeća planirano je 520.000 KM, za subvencije za prekvalifikaciju radnika u cilju obezbjeđenja deficitarnih zanimanja i osiguranja adekvatne radne snage koja je neophodna za rast konkurentnosti preduzeća i podsticanje novih zapošljavanja 100.000, za sufinansiranje nabavke opreme za kabinete za praktičnu nastavu srednjih stručnih škola 100.000 KM i za subvencije za samozapošljavanje namijenjeno je 300.000 KM.

Prijaviti se mogu privredna društva i samostalni preduzetnici, poslovne jedinice privrednih društava i izdvojene poslovne jedinice samostalnih preduzetnika registrovane na području grada, koji obavljaju proizvodnu ili uslužnu djelatnost, nezaposlena lica, prijavljena na evidenciji JU Zavoda za zapošljavanje RS, Filijala Banjaluka – Biro Banjaluka i srednje stručne škole, a koji ispunjavaju određene uslove.

Javni poziv i potrebnu dokumentaciju pogledajte OVDJE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.