Izvor: eKapija | Srijeda, 13.06.2018.| 15:57

Poljski Contractus zainteresovan za proizvodnju traktora u Kosmosu - Slijedi izrada studije za procjenu tržišta

Ilustracija (Foto: Brian Kinney/shutterstock.com)
Poljska kompanija Contractus zainteresovana je za proizvodnju traktora u preduzeću namjenske industrije Kosmos, rečeno je u utorak, 12. juna, u Banjaluci na sastanku ministra industrije, energetike i rudarstva RS Petra Đokića sa delegacijom iz Poljske koju je predvodio predsjednik Regionalne privredne komore Poljske i suvlasnik kompanije Contractus Witold Karczewski (Vitold Kačevski).

Đokić je upoznao poljsku delegaciju sa uslovima investiranja i drugim aspektima u vezi sa poslovanjem u Republici Srpskoj, te je naveo da se raduje mogućnosti za povećanje poljskih investicija u Srpskoj, ističući da će Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva pružiti punu podršku realizaciji ovog projekta, saopšteno je iz resornog ministarstva.

- Imajući u vidu činjenicu da u Republici Srpskoj ima oko 35.000 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava i da postoje odlični uslovi za dalji razvoj poljoprivrede, našem tržištu su potrebni traktori - rekao je Đokić.

On je naveo da će u cilju što bolje pripreme za realizaciju ovog projekta, biti urađena studija koja će obuhvatiti procjenu domaćeg tržišta, analizu okruženja, način plasmana proizvoda, kao i modalitete podrške ovoj vrsti proizvodnje.

Predsjednik Regionalne privredne komore Poljske i suvlasnik kompanije Contractus Vitold Kačevski istakao je zainteresovanost za ulaganja i izrazio očekivanja da će uskoro jedan dio svoje proizvodnje organizovati na našim prostorima.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik ministra poljoprivrede Republike Srpske Zoran Maletić i direktor preduzeća Kosmos Dušan Vještica.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.