NavMenu

Do kraja juna nastavak gradnje kargo centra na Aerodromu Banjaluka

Izvor: Indikator Ponedjeljak, 11.06.2018. 15:50
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Jaromir Chalabala/.shutterstock.com)Ilustracija
Do kraja ovog mjeseca trebalo bi da krenu radovi na kargo centru Aerodroma Banjaluka, kazao je u telefonskom razgovoru za ATV Dragomir Zorić, direktor firme Delta MD koja je izvođač radova.

Zorić je kazao da svakodnevno komunicira sa upravom aerodroma oko nastavka izgradnje koja, zapravo, nije ni krenula kako treba, jer je inspekcija donijela zabranu zbog odstupanja u dimenzijama konstruktivnih elemenata. Čeka se rješenje nadzornog organa koji bi trebalo da donese odluku na koji način će gradnja biti nastavljena.

Iz Aerodroma Banjaluka poručuju da očekuju skori povratak mašina i radnika na gradilište.

- Situacija je vrlo jasna kada je u pitanju nastavak izgradnje kargo centra. Međutim sve zavisi od procedura, određenih elaborata - rekao je Duško Kovačević, direktor Aerodroma Banjaluka, koji navodi da je u svakodnevnom kontaktu sa izvođačem radova i nadzornim organom.

Obustavu izgradnje izvođač je ranije pravdao korišćenjem prefabrikovanih elemenata drugog proizvođača.

Inspekcija je zaustavila radove, bilo je žalbi i poništenja rješenja, tako da se sve odužilo na više od 120 dana, koliko je bio rok za izgradnju centra.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.