NavMenu

Obaveze robne kuće Boska premašile 16 mil KM

Izvor: Capital Nedjelja, 10.06.2018. 11:23
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Obaveze banjalučke robne kuće Boska premašile su 16,7 mil KM na kraju 2017. godine prema Poreskoj upravi RS, Investiciono – razvojnoj banci RS, Elektrokrajini, Gradu Banjaluka, Toplani, Čistoći i Vodovodu, te Agapeu i Alpha security-ju.

U Izvještaju nezavisnog revizora o finansijskim izvještajima za 2017. godinu navodi se da su dugoročne obaveze Boske 11,44 mil KM.

- Obaveze po emitovanim dugoročnim hartijama od vrijednosti na kraju 2017. su iznosile 6,24 mil KM, a ostale dugoročne obaveze bile su 5,19 mil KM - utvrdio je revizor.

Obaveze po emitovanim dugoročnim hartijama od vrijednosti se odnose na obaveze po obveznicama emitovanim 2011. godine. Riječ je o 150.000 obveznica koje su prodate po cijeni od 100 KM po obveznici, sa rokom dospijeća od 12 godina uz godišnju isplatu glavnice i kamate i kamatnom stopom od 7%. IRB je kupila gotovo sve obveznice.

Boska duguje i 5,19 mil KM, od čega se pet miliona odnosi na dug prema tri fonda IRB-a po sudskom poravnanju za dospjele obaveze po emisiji obveznica.

- Obaveze prema Poreskoj upravi RS po reprogramu iz ranijih perioda su 66.806 KM, a po reprogramu sa Elektrokrajinom 74.284 KM koje dospijevaju u periodu dužem od 12 mjeseci - naveo je revizor.

Boska je na kraju 2017. imala i kratkoročne obaveze od 4,09 mil KM, od čega se na obaveze po emitovanim hartijama od vrijednost odnosi 2,07 mil KM, a na ostale dugove 2,02 mil KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Finansije

Vrhovni sud RS presudio u milionskom sporu Bitminera i Unicredit banke

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je reviziju kompanije Bitminer Factory iz Gradiške i potvrdio presudu Višeg privrednog suda kojom je Unicredit banka Banjaluka oslobođena plaćanja 256 mil KM odštete zbog gašenja njihovog poslovnog računa, potvrđeno je za portal Capital. Kako je rečeno u ovom sudu, revizija koju je podnio Bitminer je odbijena kao neosnovana, te je potvrđena ranija presuda koja je preinačila prvostepenu odluku iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.