NavMenu

Brčko 12. juna organizuje događaj "Njemačka u BiH" - Na jednom mjestu diplomate, firme, nevladine organizacije

Izvor: eKapija Petak, 08.06.2018. 08:46
Komentari
Podeli

Predstavništvo njemačke privrede u BiH uz podršku Ambasade Savezne Republike Njemačke u BiH organizuje u utorak, 12. juna 2018. godine u Omladinskom centru Brčko distrikta BiH, po četvrti put u Bosni i Hercegovini, a prvi put u Brčkom, manifestaciju pod nazivom "Njemačka u Bosni i Hercegovini".

Ovaj događaj okupiće veliki broj njemačkih organizacija, institucija i firmi s ciljem predstavljanja njihovog angažmana i rada u Bosni i Hercegovini.

Osim Predstavništva njemačke privrede u BiH i Ambasade SR Njemačke u BiH, posjetioci će imati priliku da se pobliže upoznaju sa radom njemačkih organizacija: Goethe Institut, GIZ (Društvo za međunarodnu saradnju), Njemačka služba za akademsku razmjenu (DAAD), Schüler Helfen Leben, Help e.V, Centralni ured za školstvo u inostranstvu (ZfA); te sa radom fondacija: Heinrich Böll, Konrad Adenauer i Friedrich Ebert, kao i nevladinih organizacija koje su podržane od Njemačke "Snaga žene" iz Tuzle i Helsinški komitet Republike Srpske. Predstavnici organizacija će u sklopu ovog događaja na svojim info-štandovima pružati informacije, te biti na usluzi građanima.

Među izlagačima na ovom događaju naći će se i dobro poznati njemački brendovi Audi, Volkswagen, Beurer, kao i Njemački centar za robotiku. Njima će se pridružiti i kompanije sa sjedištem u Brčko distriku, kao što su Voćar, Bosnaplod, Brčko gas, Energo sistem, Termoelektro, te kompanije Interšped Logistics i TEM Mandeks.

Otvorenje događaja predviđeno je u 11:00 sati, a tim povodom prisutnima će se obratiti Christiane Hohmann, ambasadorica SR Njemačke u BiH, Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH i Sven Thorsten Potthoff, direktor Predstavništva njemačke privrede u BiH.

Događaj će trajati od 11:00 do 15:00 sati, a ulaz je slobodan.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.