NavMenu

Počinje nova faza izgradnje biciklističke staze u Novom Sarajevu

Izvor: Radiosarajevo.ba Četvrtak, 07.06.2018. 14:53
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Veronika Kovalenko/shutterstock.com)Ilustracija
Počinje nova faza izgradnje biciklističke staze na području općine Novo Sarajevo, na dijelovima Vilsonovog šetališta, a očekuje se skori završetak radova uz Bulevar Zmaja od Bosne.

- Želimo informisati javnost da ovim neće biti okončan projekat. Naime, trenutno se radi na pribavljanja građevinske dozvole za izgradnju biciklističke staze i na preostalom dijelu do spoja sa općinom Novi Grad, čime će se oformiti funkcionalna, cca 5 km duga biciklistička saobraćajna infrastruktura - potvrđeno je iz Općine Novo Sarajevo.

U općini kažu da je izgradnja biciklističke staze na Vilsonovom šetalištu uslovljena izgradnjom I transverzale, pa neki dijelovi biciklističke staze neće moći uskoro biti završeni i u potpunosti stavljeni u upotrebu, na način kako je to dato projektnim rješenjem.

- Do finalizacije projekta koji će u budućnosti dovesti do smanjenja saobraćajnog zagušenja i poboljšanja kvalitete života u našem gradu, trudit ćemo se da smanjimo neugodnosti našim građanima, te se još jednom zahvaljujemo na razumijevanju i podršci - navodi se u saopćenju.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.