Izvor: eKapija | Četvrtak, 07.06.2018.| 15:44
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Krautz-Temax u Orašju gradi novi pogon za proizvodnju folija i ekspandiranog polistirena

Grupacija Krautz-Temax iz Orašja, koja se bavi proizvodnjom različitih tipova zaštitnih folija i ekspandiranog polistirena, uskoro pokreće izgradnju novog proizvodnog pogona na više od 20.000 kvadratnih metara već kupljenog zemljišta. Realizacijom ove investicije, proizvodni kapaciteti u Orašju će biti utrostručeni, saopšteno je nakon sastanka sa predstavnicima FIPA-e.

Sve donedavno, kompletna proizvodnja u Orašju bila je namijenjena isključivo kupcima na evropskom, azijskom i američkom tržištu. Pokretanjem kompanije Blue Trade u okviru ove grupacije, kompletan proizvodni asortiman od sada će biti dostupan i kupcima na regionalnom tržištu.

- Trenutno kompanije iz BiH potrebe za ovim materijalima zadovoljavaju uglavnom uvozom proizvoda lošijeg kvaliteta i po nerealnim tržišnim cijenama. Domaće tržište nas je već prepoznalo, što se osjeti kroz veliki broj upita za naše proizvode koje svakodnevno primamo - istakao je Davor Mulalić, direktor Blue Trada.

- Na regionalno tržište donosimo proizvode visoke kvalitete, čije karakteristike zadovoljavaju zahtjeve globalnih farmaceutskih kuća, proizvođača hrane, te velikih proizvodnih sistema iz različtih industrija - rekao je Mulalić.

Uskoro kreće i proizvodnja ekstrudiranog polistirena, što će biti značajna novost za tržište ovog materijala u BiH, s obzirom na to da se ovaj materijal do sada u potpunosti uvozio.

Osim toga, do početka naredne godine planirano je i pokretanje punionice prirodne izvorske vode.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.