NavMenu

Krautz-Temax u Orašju gradi novi pogon za proizvodnju folija i ekspandiranog polistirena

Izvor: eKapija Četvrtak, 07.06.2018. 15:44
Komentari
Podeli
Grupacija Krautz-Temax iz Orašja, koja se bavi proizvodnjom različitih tipova zaštitnih folija i ekspandiranog polistirena, uskoro pokreće izgradnju novog proizvodnog pogona na više od 20.000 kvadratnih metara već kupljenog zemljišta. Realizacijom ove investicije, proizvodni kapaciteti u Orašju će biti utrostručeni, saopšteno je nakon sastanka sa predstavnicima FIPA-e.

Sve donedavno, kompletna proizvodnja u Orašju bila je namijenjena isključivo kupcima na evropskom, azijskom i američkom tržištu. Pokretanjem kompanije Blue Trade u okviru ove grupacije, kompletan proizvodni asortiman od sada će biti dostupan i kupcima na regionalnom tržištu.

- Trenutno kompanije iz BiH potrebe za ovim materijalima zadovoljavaju uglavnom uvozom proizvoda lošijeg kvaliteta i po nerealnim tržišnim cijenama. Domaće tržište nas je već prepoznalo, što se osjeti kroz veliki broj upita za naše proizvode koje svakodnevno primamo - istakao je Davor Mulalić, direktor Blue Trada.


- Na regionalno tržište donosimo proizvode visoke kvalitete, čije karakteristike zadovoljavaju zahtjeve globalnih farmaceutskih kuća, proizvođača hrane, te velikih proizvodnih sistema iz različtih industrija - rekao je Mulalić.

Uskoro kreće i proizvodnja ekstrudiranog polistirena, što će biti značajna novost za tržište ovog materijala u BiH, s obzirom na to da se ovaj materijal do sada u potpunosti uvozio.

Osim toga, do početka naredne godine planirano je i pokretanje punionice prirodne izvorske vode.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.