NavMenu

Rekonstrukcija pješačkog mosta u Zvorniku kreće uskoro

Izvor: eKapija Srijeda, 06.06.2018. 14:29
Komentari
Podeli
Zvornik (Foto: Adnan Vejzovic/shutterstock.com)Zvornik
Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović očekuje da će uskoro biti prikupljena sva potrebna dokumentacija za projekat sanacije Mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića koji preko Drine povezuje Zvornik i Mali Zvornik, odnosno Republiku Srpsku i Srbiju, prenio je portal Palelive.

- Očekujemo da Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije da saglasnost za projekat sanacije, kako bi Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS izdalo potrebnu dokumentaciju, nakon čega bi se išlo u raspisivanje javne nabavke za izvođenje radova - rekao je u utorak (5. juna 2018. godine) novinarima Stevanović.

On je dodao da je već do sada izgubljeno dosta vremena za neophodnu sanaciju ovog mosta za koju je Vlada Srbije izdvojila 600.000 EUR.

- Most je sam po sebi specifičan objekat koji iziskuje dodatne napore da se pribave sve potrebne dozvole i saglasnosti za sanaciju, jer je veliki broj ustanova, institucija i organa nadležan za ovaj most.

Pojasnio je da je za izdavanje nekih od dozvola, saglasnosti ili druge dokumentacije za sanaciju mosta nadležno Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, za nešto Vode Srbije, za nešto resorna ministarstva i Vode Republike Srpske, pa Savjet ministara, dok se za neke poslove nadležne i lokalne zajednice Zvornik i Mali Zvornik.

- Iako je, kao što se vidi komplikovana procedura, ipak očekujem da će se ovih dana sve to razmrsiti, kako bi krenula realizacija projekta - rekao je Stevanović.

Ističući da je još rano govoriti kada će ovaj projekat biti završen, Stevanović je rekao da će sve biti jasnije tek kada budu dobijene saglasnosti i dozvole i kada bude poznat izvođač radova.

Most kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, preko koga je zabranjeno odvijanje saobraćaja, sada služi kao granični prelaz samo za pješake, prenosi Palelive.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj, Finansije

Jedinstveni TAG uređaj biće vezan za kreditnu karticu

Usklađivanje sistema elektronske naplate putarine na auto-putevima Srpske i Srbije korisnicima usluga znatno će olakšati plaćanje putarine.putarine Omogućiće i rasterećenje saobraćajne mreže i smanjenje gužvi. Upotreba jedinstvenog taga trebala bi da počne početkom turističke sezone, kažu u Autoputevima Srpske. - Funkcionisaće na način da funkcioniše i u Republici Srpskoj i u Srbiji, sa istim tagom će se moći prolaziti i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.