NavMenu

Povećane subvencije za poljoprivrednike u Banjaluci - Više novca za poboljšanje kvaliteta zemljišta

Izvor: Nezavisne novine Srijeda, 06.06.2018. 08:42
Komentari
Podeli
(Foto: Vedrana Džudža)
Subvencije poljoprivrednicima u Banjaluci za poboljšanje kvaliteta zemljišta povećane su rebalansom budžeta Grada Banjaluka, tako da je na raspolaganju za ove namjene ukupno 345.800 KM.

- Osnovni ciljevi dodjele ovih subvencija su unapređenje i jačanje poljoprivrednog sektora, stvaranja tržišno orijentisanih proizvođača, jačanja njihove konkurentnosti i smanjenja stope nezaposlenosti - rekli su u Centru za razvoj poljoprivrede i sela Banjaluka.

Maksimalna sredstva koja može ostvariti aplikant utvrđuju su u visini 60% od vrijednosti projekta, a ne mogu biti veća od 6.000 KM po projektu.

- Minimalna površina poljoprivrednog zemljišta koja se mora obuhvatiti ovim mjerama je jedan hektar, a maksimalna površina poljoprivrednog zemljišta koje se može prijaviti iznosi pet hektara - rekli su u centru.


Dodali su da će sredstva biti podijeljena putem javnog poziva, koji je raspisao Centar za razvoj poljoprivrede i sela i koji je otvoren u narednih mjesec dana.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Saobraćaj

Vlada RS nije odustala od gradnje aerodroma u Trebinju - U toku izrada glavnog projekta za građevinsku dozvolu

Vlada Srpske nije odustala od gradnje aerodroma u Trebinju, zemljište na kojem će biti izgrađen je deminirano, a u toku je izrada glavnog projekta za građevinsku dozvolu. Poručeno je to iz Ministarstva saobraćaja i veza RS u odgovoru na poslaničko pitanje Đorđa Vučinića iz Liste za pravdu i red koji je tražio odgovore kada će konačno početi gradnja trebinjskog aerodroma. Iz resornog ministra su prvo podsjetili da je još u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.