Izvor: Beta | Srijeda, 06.06.2018.| 08:28
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Srbija nagrađuje kompanije koje usklađuju rad i roditeljstvo

(Foto: I.Vukša)
Vlada Srbije i Privredna komora Srbije (PKS) pozvale su juče sve kompanije u Srbiji koje doprinose usklađivanju rada i roditeljstva da se od 1. septembra prijave za nagradu Prijatelj porodice.

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić kazala je da je nagrada podijeljena u tri kategorije - za mala i srednja preduzeća, za velika preduzeća i za javna preduzeća.

Ona je dodala da će te kompanije imati veliku čast da ponesu brend "family friendly" kompanija, koji će moći da iskoriste da potrošačima pokažu da idu korak dalje, odnosno da doprinose mladim roditeljima da razvijaju svoju karijeru, a da se ne odriču formiranju porodice.

Predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je kazao da će PKS obezbijediti novčanu nagradu i serfitifikat, koja je neka vrsta "žiga" za nagradu koje doprinose usklađivanju, a dodao je da će se težiti da država takvim kompanija da još benefita poput prednosti na raspisanim tenderima.

On je dodao da su kriterijumi za nagrađivanje to da kompanije imaju fleksibilno radno vrijeme, da imaju prijatan odnos prema zaposlenima, brinu o djeci zaposlenih, podstiču rađanje, pružaju podršku porodici, utiču na smanjenje stresa, uvažavaju inicijativu u vezi sa uklapanjem rada i roditeljstva i imaju organizacione akcije unutar kompanije prilikom uklapanja, kao i one koje brinu o zajednici.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.