NavMenu

Počinje gradnja vještačkog jezera za navodnjavanje Ljubinjskog polja

Izvor: eKapija Utorak, 05.06.2018. 13:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ulrich Mueller/shutterstock.com)Ilustracija
U Ljubinju će narednih dana početi izgradnja vještačkog jezera za navodnjavanje Ljubinjskog polja za što su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Opština Ljubinje izdvojili po 200.000 KM, potvrdio je Srni načelnik opštine Darko Krunić, prenosi Trebinjelive.info.

On je istakao da će jezero služiti za navodnjavanje 280 hektara zemljišta u Ljubinjskom polju i da će olakšati posao ovdašnjim poljoprivrednicima koji su do sada išli u Popovo polje, udaljeno više od 20 kilometara, da obrađuju zemlju, jer su imali mogućnost navodnjavanja.

- Zahvaljujući realizaciji ovog projekta poljoprivredni proizvođači će ubuduće moći u Ljubinjskom polju da uzgajaju različite poljoprivredne kulture, a istovremeno će smanjiti troškove - rekao je Krunić.


On istakao da bi izgradnja jezera trebalo da počne za desetak dana i da će trajati godinu dana, te dodao da je potpisan ugovor sa izvođačem radova, prenosi Trebinjelive.info.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.