Izvor: Nezavisne novine | Utorak, 05.06.2018.| 08:20
Izdvojite članak Odštampajte vijest

ZTC Banja Vrućica daje radnicima 5% prošlogodišnje dobiti

Zbog doprinosa uspješnom poslovanju preduzeća, radnicima Zdravstveno-turističkog centra (ZTC) Banja Vrućica biće isplaćeno pet odsto od dobiti koje je to privredno društvo ostvarilo u prošloj godini, odlučeno je na redovnoj Skupštini akcionara teslićkog ZTC-a.

Cilj odluke društva je stimulacija i motivacija radnika, radi vezivanja ličnih primanja sa njihovim radnim učinkom i profitabilnosti preduzeća.

Aleksandar Radošević, generalni direktor ZTC Banja Vrućica, precizirao je da će po ovom osnovu svakom radniku biti isplaćeno po 250 KM.

- Ovakav vid prakse nije bio na snazi ranije, ali su radnici posljednjih nekoliko godina imali redovnu isplatu 13. plate na završetku poslovne godine. Svakako je bitno naglasiti da smo jedno od rijetkih preduzeća u RS koja radnicima isplaćuje 13. platu kao podsticaj za ostvarene odlične poslovne rezultate u godini - podsjetio je Radošević.

Istakao je da, pored spomenute 13. plate, njihovi radnici imaju i brojne druge benefite.

- Radnici društva imaju mjesečnu stimulaciju na platu u određenim iznosima, odlične uslove rada odnosno dobar radni prostor, dobru opremu, savremene mašine za rad i slično, ali im se i svake godine organizuju stručne ekskurzije i edukacije, gdje usavršavaju svoje znanje i vještine - rekao je Radošević.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.