NavMenu

U septembru otvaranje trgovinskog doma RS u Sankt Peterburgu

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 04.06.2018. 09:43
Komentari
Podeli
(Foto: ASDF_MEDIA/shutterstock.com)
Šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duško Perović izjavio je da je u septembru planirano otvaranje trgovinskog doma Republike Srpske u Sankt Peterburgu u kojem će privrednici iz Srpske prezentovati svoje proizvode i obavljati pregovore sa ruskim partnerima.

- Gradske vlasti Sankt Peterburga već su obezbijedile lokaciju na kojoj će biti otvoren trgovinski dom Republike Srpske. Mi od Peterburga dobijamo zgradu bez ikakve naknade, ali moramo da je renoviramo. U pitanju su manji unutrašnji radovi - rekao je Perović.

On ističe da su ambicije Sankt Peterburga bile da Srpska otvori supermarket, ali da za to, nažalost, nije bilo kapaciteta.

- To zahtijeva ozbiljnu organizaciju i veliku logistiku, koju još nismo uspjeli da obezbijedimo. Malo ko to ima, čak ni Srbija to nema - rekao je Perović.

On kaže da za sada nema ambicija da nešto slično bude otvoreno i u Moskvi, s obzirom na to da u ruskoj prijestonici radi Predstavništvo Republike Srpske, koje pomaže srpskim biznismenima da uspostave kontakte sa ruskim partnerima, a pruža im i druge vrste pomoći.


Perović je istakao da je moskovsko tržište vrlo zahtjevno.

- Naša roba je više namijenjena onima sa nižim platama, sa nižim standardom. U ruskim regionima možemo da prođemo i budemo veoma konkurentni - naveo je Perović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Finansije

Vrhovni sud RS presudio u milionskom sporu Bitminera i Unicredit banke

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je reviziju kompanije Bitminer Factory iz Gradiške i potvrdio presudu Višeg privrednog suda kojom je Unicredit banka Banjaluka oslobođena plaćanja 256 mil KM odštete zbog gašenja njihovog poslovnog računa, potvrđeno je za portal Capital. Kako je rečeno u ovom sudu, revizija koju je podnio Bitminer je odbijena kao neosnovana, te je potvrđena ranija presuda koja je preinačila prvostepenu odluku iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.