NavMenu

Počinje izgradnja kanalizacione mreže u Gradačcu - Lokalna firma Balegem izvodi radove prve faze

Izvor: eKapija Subota, 02.06.2018. 17:03
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Smith1972/shutterstock.com)Ilustracija
Načelnik Gradačca i predstavnik firme Balegem iz Gradačca su u četvrtak (31. maja 2018. godine) potpisali dva ugovora o izvođenju radova za projekte izgradnje kanalizacione mreže u sjevernom dijelu Gradačca (prikupljanje i odvođenje otpadnih voda za naselje Škorići) i izgradnji i rekonstrukciji spoja magistralnih cesta u industrijskoj zoni, saopšteno je na opštinskom sajtu.

- Izgradnja kanalizacione mreže u sjevernom dijelu opštine Gradačac, planirana je u mjesnim zajednicama Škorići, Vida I i naselju oko jezera Hazna, Centar – naselje oko Doma zdravlja, Bagdale, naselje između Škorića i Sibovca i Sibovac. Ukupna dužina kanalizacione mreže koja se planira izgraditi je 16.407 m. Ukupna vrijednost planiranih radova je oko 3,5 mil KM. Navedeni projekat je rezultat potpisanog Sporazuma sa Češkom razvojnom agencijom koja će sufinansirati projekat, odnosno donirati opremu u iznosu od oko 1,1 mil EUR - stoji u saopštenju.Potpisani ugovor predstavlja implementaciju prve faze projekta odnosno izgradnju kanalizacione mreže u MZ Škorići. Vrijednost potpisanog ugovora koji se finansira se iz budžeta Opštine Gradačac iznosi 239.991 KM.

Izgradnja kanalizacione mreže u MZ Vida I i naselje oko jezera Hazna, MZ Centar – naselje oko Doma zdravlja i MZ Bagdale, ukupne dužine 6.913 m, predstavlja drugu fazu projekta. Planirano je da su u toku iduće sedmice objavi javna nabavka za odabir najpovoljnijeg ponuđača. Implementacije treće faze projekta, planirana je za početak 2019.godine.


U cilju zadovoljenja potreba privrednih subjekata u Industrijskoj zoni, Opšina Gradačac je u budžetu za 2018. planirala sredstva za izradnju i rekonstrukciju spoja magistralnih cesta M 14.1 i M 1.9, odnosno saobraćajnice koja povezuje ulaz u Industrijsku zonu iz pravca Modriče do izlaza kod firme Europrofi Gradačac. Vrijednost potpisanog ugovora je 499.937 KM. Implementacijom ovog projekta povećaće se bezbjednost saobraćaja, ali i prilazi firmama koji se nalaze u ovom dijelu Industrijske zone.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.